Georganiseerd door Youz kinder en jeugdpsychiatrie

Wat is Autisme? Welke kenmerken kun je bij een kind met Autisme herkennen? Hoe ga je om met een kind met Autisme?

Op dinsdag 2 april, De Wereld Autisme Dag, organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin Edam-Volendam in samenwerking met Youz een thema-avond over autisme. De avond zal geleid worden door Marloes Kok en Rimke Noom, beiden werkzaam bij Youz kinder- en jeugdpsychiatrie (voorheen Lucertis). Er zal ingegaan worden op hoe de informatieverwerking bij kinderen met Autisme verloopt, wat hiervan zichtbaar is in het gedrag van kinderen en welke aanpak goed werkt voor kinderen met Autisme. Er is voldoende ruimte voor vragen!

Voor wie?
Voor alle ouders, leerkrachten en andere volwassenen die graag meer willen weten over wat Autisme inhoudt.

Over de sprekers
Marloes Kok is casemanager jeugd bij Youz, kinder- en jeugdpsychiatrie in Purmerend. Zij is sinds een jaar of 15 werkzaam binnen het autisme. Ze is gestart bij jeugd vanuit PGB en heeft daarna 6 jaar volwassenzorg gedaan. Sinds twee jaar is ze weer terug binnen kind- en jeugd. Marloes is vooral gericht op praktische ondersteuning en uitleg over de diagnose. Zij ziet autisme niet als diagnose, maar als een andere manier van functioneren, die ook een andere aanpak vraagt.
Rimke Noom werkt als GZ-psycholoog bij Youz in Purmerend, binnen het autismeteam. Eerder was zij werkzaam op een woongroep voor kinderen met autisme en ze werkt nu circa 10 jaar binnen het autismeteam bij Youz. Zij richt zich vooral op diagnostiek en behandeling bij kinderen/jongeren met Autisme en op de begeleiding van ouders.

Informatie en aanmelden
De avond wordt gehouden in het CJG in Volendam (Wieringenlaan 1a). Er is voldoende parkeergelegenheid. De inloop is vanaf 19.15 uur met koffie en thee. Het programma duurt van 19.30 -21.00 uur.

De toegang is gratis.

Locatie Locatie

  • 1132MB

  • Wieringenlaan

  • Volendam

Plan route Plan route

Data & Tijden Data & tijden

  • 2 April - 19:30 tot 21:00 uur

Youz kinder en jeugdpsychiatrie
Wieringenlaan
1132MB Volendam
Routebeschrijving

Vragen en/of opmerkingen?