Autismeweek 2012

Ook in 2012 wordt er een Autismeweek georganiseerd door de NVA en het AutismeFonds. Er zullen activiteiten georganiseerd worden door heel het land. Organisaties worden opgeroepen hun activiteiten bij ons aan te melden. Ook zal de Autismevriendelijkheidsprijs weer uitgereikt worden. Ditmaal in 2 categori├źn: een publieksprijs en een prijs voor een professional. Daarnaast is er de speciale actie 'Light it up blue'.

Op 18 december 2007 heeft de Verenigde Naties een resolutie aangenomen, waarin verklaard wordt dat 2 april vanaf dan bekend zal zijn als World Autism Awareness Day (Wereld Autisme Dag).

Met deze dag wil de Verenigde Naties wereldwijd meer aandacht krijgen voor autisme. Iedere lidstaad dient op en rondom deze datum veel aandacht in de maatschappij te geven aan de stoornis autisme, aan het belang van goede en tijdige diagnoses en snelle hulp voor mensen met autisme. Wereldwijde kennis over autisme is van groot belang en op en rondom de World Autism Awareness Day staat de persoon met autisme centraal. Op de website van World Autism Awareness Day (www.worldautismawarenessday.org) geven meewerkende landen aan welke activiteiten zullen plaatsvinden en is uitwisseling van ervaringen mogelijk.

Ook in Nederland wordt door de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds aandacht besteed aan World Autism Awareness Day door de organisatie van de Autismeweek 2012 van zaterdag 31 maart t/m vrijdag 6 april 2012.

BijlageGrootte
Persbericht Autismeweek 2012.pdf280.14 KB

Thema Autismeweek 2015:

Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel

Weet jij je soms geen houding te geven? Wat dacht je van mij

Activiteiten in het land

In het hele land worden activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor autisme. Bekijk het overzicht voor activiteiten bij ├║ in de buurt.

Oproep

Wat kunt u zelf doen? Wij roepen u en/of uw organisatie op om tijdens de Autismeweek 2015 een activiteit of bijeenkomst te organiseren die bijdraagt aan het doel van de Autismeweek: autisme op de kaart zetten in Nederland!

Bekijk alle oproepen